Carpigiani Gelato University - що це таке?

23 лист.

Carpigiani Gelato University - що це таке?

  • У Carpigiani Gelato University, Ви можете пройти одно- дво- або чотиритижневий курс навчання, щоб стати "Master Gelatiere" - майстром з приготування джелато.
  • В Університеті студенти з усього світу навчаються, отримують практичні навички роботи та знання з відкриття і управління власною джелатерією.
  • Колишній студент Університету Семюель Келлерштейн, який відкрив свою власну джелатерію в Флоріді, ділиться своїми враженнями.

 

Carpigiani Gelato University був заснований у 2003 році як "освітній інструмент" компанії Carpigiani - найвідомішого італійського виробника обладнання для морозива. У 2013 році університет розпочав свою першу чотиритижневу тренувальну програму під назвою "Стати майстром джелато", яка включає три тижні навчання та один тиждень стажування в справжній джелатерії в Італії.

Навчання починається з дослідження різниці між різними видами морозива та джелато та інших теоретичних знань, які потрібні для отримання перших кілограмів морозива зі смаком фісташки, страчателли, нутелли і т.п. По закінченню Університету студенти отримують сертифікати "майстрів приготування джелато". Значна частина студентів після закінчення навчання відкривають власні джелатерії.

Ванільне, полуничне та фісташкове джелато, виготовлене студентами. Фото надане Carpigiani Gelato University

 

Ми мали можливість поговорити з Семюелем Келлерштейном, який вчився в CGU в 2014 році, а через 18 місяців відкрив власну джелатерію Glyk Gelato в Паркленді, штат Флорида, США, а також з паном Каорі Іто, директором CGU.

"Курс навчання дозволяє зрозуміти і зануритися у те, що собою являє італійський спосіб виготовлення морозива", - говорить Келлерштейн. "Навчання допомогло мені зрозуміти всі процеси які відбуваються в джелатерії - технологію приготування, принципи роботи обладнання і багато інншого."

В класі зазвичай присутні від 10 до 30 студентів, більше половини з них - приїхали з-за меж Італії. У Gelato University недостатньо просто сидіти за партою та конспектувати: програма передбачає тривалу практику, яка дозволяє пізнавати таємниці мистецтва джелато також і методом проб та помилок.

Студенти підчас практичних занять. Фото надано Carpigiani Gelato University

 

Келлештейн походить з родини в якій вже були виробниики морозива - в Мексиці. А він завжди хотів відкрити власну джелатерію в Південній Флориді.

CARPIGIANI - стало одним з кроків до досягнення цієї мети.

"Все це організовано у формі програми літнього навчання за кордоном", - говорить Келлерштейн. "Вас селять в гарний готель і кожен ранок везуть автобусом до Університету. Ви там перебуваєте 8 годин на день, 5 днів на тиждень. В сусідніх номерах готелю зі мною жили інші студенти - 18-річний юнак, який щойно закінчів середню школу та 65-річний підприємць з Австралії ".

Неаполітанське морозиво з трьох компонентів: ваніль, шоколад та полуниця. Фото надане Carpigiani Gelato University

 

"Італійське морозиво - це крафтовий продукт", - продовжує Келлерштейн. "В ньому велика доля ручної роботи, тут не працюють індустріальні підходи. Ви повинні враховувати температурні коливання, вміст вологи та багато іншого. Все це впливає на якість фінального продукту. Gelato - це спосіб зробити морозиво, яким можна насолоджуватися ".

Студенти працюють над рецептом джелато під час заняття. Фото надане Carpigiani Gelato University

 

Вранці студенти вивчають теорію джелато. А після обіду випробовують знання на практиці.

"Аудиторія виглядає як справжній клас в школі, тільки вона розміщена поряд з цехом виробництва морозива - говорить Келлерштейн. - Ти туди заходиш - тобі дають форму і навчальні матеріали. Спочатку ти вивчаєш теорію, а потім ідеш і пробуєш зробити те, що тільки що вивчив."

Морозиво приготоване студентами: stracciatella, фісташка, лісовий горіх і кава. Фото надане Carpigiani Gelato University

 

Студенти знайомляться з багатьма різними видами морозива.

"Ви можете зробити будь-який смак, який захочете: фісташку, лісовий горіх, шоколад, чи будь який інший", - продовжує Келлерштейн. "Ви можете робити сорбети або морозиво з додаванням печива, вершків, різних топінгів..."

"У базовому курсі ми навчаємо, що таке джелато, чим воно відрізняється від промислового морозива, як обрати найкращі інгредієнти", - говорить директор Університу Каорі Іто - "Вивчаємо джелато на основі молока або води (сорбет); м'яке морозиво та морозиво на паличці; правильні методи та цикли виробництва; стандарти та вимоги щодо гігієни. "

Остання тема, яку студенти вивчають перед випуском з CGU - менеджмент в бізнесі джелато. 

Освоєння мистецтва gelato - це не тільки технологія виготовлення морозиво (хоча це і надзвичайно важливо). Студенти також пізнають таємниці та принципи запуску успішної з економічної точки зору джелатерії.

Одна з груп випускників 2016 року в Університеті. Фото надано Carpigiani Gelato University

 

Приблизно через 18 місяців після закінчення CGU Келлештейн був готовий відкрити своє кафе.

"Коли я був готовий, я зв'язався з Carpigiani", говорить Келлештейн. "Ви можете найняти спеціалістів Університу для виїзду за кордон, консультацій та допомоги на місці. Я так і зробив. До вікдриття ми ще два тижні відпрацьовували всі процеси з моїм колишнім викладачем."

В липні 2016 року студент став сам робити морозиво : Келлештейн відкрив власну джелатерію в Паркленді, штат Флорида.


Колишній студент Університету Семюел Келлештейн робить порцію джелато в своєму кафе. Фото надане Самуелем Келлерштейном

Келлерштейн та його батько відкрили своє кафе Glyk Gelato в Паркленді, штат Флорида, у липні 2016 року. Там він презентував свій улюблений смак - який він вивчив підчас навчання в Італії, і який незабаром став його фірмовим смаком - морозивом з солодкої кукурудзи. Келлерштейн говорить, що на створення цього незвичайного смаку його надихнули традиційні мексиканські пироги з солодкої кукурудзи.

На сьогодні, Glyk Gelato має ідеальну п'ятизіркову оцінку на Yelp, а фуд-блогери називають його "найкращим джелато, поза межами Європи", і засмучуються тим фактом, що морозиво зі смаком солодкої кукурудзи розпрродується повністю ще до того, як джелатерія зачиняється.

 

Стаття являє собою переклад статті в Insider

 

 

Хочете навчитися робити морозиво?

Щоб стати студентом Carpigiani Gelato University або більше дізнатися про це, зв'яжіться з нами
ЗВ'ЯЗАТИСЯ

Прокоментувати:

Переконайтесь що Ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

  • Обладнання для виробництва морозива: фризери, пастеризатори, дозрівачі CARPIGIANI.
  • Допоміжне обладнання для виробництва італійського морозива джелато gelato, м'якого морозива soft, морозива на паличці stick, фрозен йогурт
  • Все для оснащення джелатерії: вітрини для морозива, кондитерські вітрини, вітрини для шоколаду виробництва IFI та ISA (Італія), Bolarus (Польща)
  • Комерційне холодильне обладнання

КОНТАКТИ

  • Адреса:

    Gelato в Україні
    вул. Верхня, 3,
    Київ, Україна, 01014

  • Зв'язок:

    +38 044 465 5543
    +38 067 244 1109
    info[a]carpigiani.com.ua

  • Ми в мережі: